Ankara Aletli Pilates

Normal pilates, yoga matı ya da pilates matı dediğimiz yumuşak ve kaymayan bir minderin üzerinde yapılmaktadır. Bu sayede insan vücudu yer ile etkileşim kurmakta ve dengede kalmayı kolaylaştırmaktadır. Ancak bunun aksine, aletli pilates de bir matın üzerinde değil, yatay bir aparatın ya da aletin üzerinde bulunarak, pilates hareketlerini gerçekleştirirsin. Bu yüzden aletli pilates denilmektedir.

Aletli Pilatesin Normal Pilatesten Farkı Nedir?

 Aletli pilateste sanılanın aksine daha çabuk denge kurar ve hareketleri daha kolay yaparsın çünkü yer çekimi azalmış olur. Normal pilates de yer ile denge sağladığın için etki tüm vücuda eşit dağılır iken, aletli pilateste istenilen bölge daha yoğun çalışmaktadır. Bu yüzden bölgesel incelme isteyenlerin daha çok tercih ettiği bir yöntemdir. Özellikle erkekler de esneklik kadınlara göre daha azdır. Bu esnekliği arttırmak aletli pilates ile mümkün ve olası sakatlanma risklerini de en asgarî düzeye indirmektedir. Kadınlarda ise özellikle doğum sonrası oluşan sarkıklıkları, karın egzersizleri ya da göğüs egzersizleri yaparak gidermek mümkündür. Doğum sonrası vajinanın kendisini toplaması da daha kolay olacaktır. Vücutta oluşan çatlak lekeleri, selülit izlerini pilates ile azaltmak da mümkündür. Çünkü pilates sırasında kas sistemi güçlenir, vücut daha sıkı ve daha diri bir hale gelir. Bu durum cilt deformasyonlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Ankara aletli pilates araştırmasında siz de deneyimli firma seçimine özen göstermelisiniz.

f:id:hastayatagi:20200604034741j:plain

Ankara Aletli Pilates

Dengede Durmak Çok Kolay

Normal pilateste matın üzerinde, yer ile temas ederek daha kolay denge kurabilirsiniz. Ancak aletli pilateste aparatın üzerinde de kolay denge kurmanız mümkün. Bunu konsantrasyon ile sağlayabilirsiniz. Bu konsantrasyonu sağlama sizin, günlük hayatınızda da konsantrasyon kurma yeteneğinizi güçlendirmeye yardımcı olmaktadır. Normal pilateste kendi ağırlığını ile yaptığınız hareketlerde vücudunuza kendi yükünüz binmektedir. Bu yüzden hareketleri yapmak çoğu zaman zor olmaktadır. Aletli pilates de ise ağırlığı aletlere vermeniz, daha pratik, hızlı ve daha kolay hareket etmenizi sağlamaktadır. Bel ve boyunda bulunan kasları gevşetip, rahatlattığı için, ağrıları azaltır ve fıtık oluşum riskini en aza indirmiş olursunuz. Siz de Ankara aletli pilates ile daha sağlıklı olabilirsiniz.

Aletli Pilatesin Avantajları Nelerdir?

Aletli pilatesin en büyük faydasını dik duruşunuzda göreceksiniz. Dik bir duruş sadece ayna karşısında güzel bir görüntünüzün olmasını sağlamaz. İkili iletişiminizde karşı tarafa da bir saygınlık mesajı vermektedir. Dik bir duruş kendine güveni simgeler. Kendine güvenen insanın her zaman bir saygınlığı vardır. Bunun yanında konuşma kalitenizin arattığını da hissedeceksiniz. Bunu da doğru nefes alıp vermeyi öğrenerek ve bunu alışkanlık haline getirerek gerçekleştireceksiniz. Diyaframdan alınan nefes doğru nefestir. Çoğumuz bunu bilsek bile bir türlü alışkanlık haline getirip, günlük hayatımızda yapamıyoruz. Pilates hareketleri sırasında oksijenin ve kanın vücudumuza eşit dağılımını sağlamak için doğru nefes alımı önem taşımaktadır. Bu yüzden egzersiz boyunca diyaframdan nefes almak ve bunu her egzersizde tekrarlamak, artık vücudun alışacağı ve günlük hayatınızda tekrarlanacağı anlamına gelmektedir. Ankara aletli pilates ile günlük hayatınızı daha kaliteli hale getirmeniz, mümkündür.

Zihin ve beden arasında bağlantılı bir ilişki vardır. Bu durum yapılan birçok araştırmada kanıtlanmış durumdadır. Beyinden gelen eylemler, organlarda ulaşmaktadır. Aslında her şey gerçekten kafanızın içinde var olup bitmektedir. Aletlipilatesile bedeninizin farkına varırsınız. Bu farkındalık beden ve zihin arasındaki bağı güçlendirmektedir. Odaklanma ve konsantrasyon becerilerinizi geliştirmektedir. Zihniniz ve buna bağlı olarak da beyniniz stresten arındırılmaktadır. 

100’den fazla aletli pilates hareketi bulunmaktadır. Her hareketin bir bölgesi, vücut içinde bir hikayesi bulunmaktadır. Uzman eğitmenlerle, profesyonel eğitimini siz de https://eniyipilates.com/aletli-pilates-salonlari/ankara/ adresine göz atmanız yeterli olacaktır.